通知公告

最新学术讲座
7月26日David M. Meko教授及Irina P. Pan
7月26日及7月27日Martin Danisik高级研究
7月24日Albert Galy教授学术报告通知

当前位置:首页 > 通知公告 > 正文
 欢迎参加美国地球物理联合会(AGU)秋季年会环境考古分会场
日期:2017/6/20 14:35:58   点击:

会议时间:20171211-15

会议地点:新奥尔良(美国)

分会场主题:人与环境相互作用:过去,现在和未来(Human-Environmental Interactions: Past, Present and Future

分会场召集人:陈发虎 院士(兰州大学)

TR Kidder教授(美国华盛顿大学圣路易斯分校)

David Dian Zhang 教授(香港大学)

董广辉 教授(兰州大学)

分会场英文介绍:

Human-environment interaction is an important issue in the entire human evolution history. Climate and environment change have greatly impacted and shaped human biological evolution, spatial distributions, technological innovations and societal developments in the past, while human activities started to considerably affect climate and environment changes at least three to five thousand years ago. However, because of the complexity of human-environment interactions, we still know little about how prehistoric human adapted to rapid and large-extent climate changes, how civilized societies responded to abrupt climate and environment changes in the Holocene, and how humans influenced past, present and future climate and environmental changes. This session aims to explore the trajectory of climate change and human-environment interaction since the late Pleistocene and to understand the patterns, mechanisms and evolution of human-environment relationships. We welcome presentations concerning these issues from multi-disciplinary perspectives, to promote the advancements of research in the field.

会议摘要提交网址:https://fallmeeting.agu.org/2017/abstract-submissions/

会议摘要提交截止时间:201782

会议背景: 美国地球物理联合会秋季会议(AGU Fall Meeting)是目前国际上规模最大,水平最高的综合地球物理学术会议,每年举办一次。每年都有来自世界各国地球及空间科学领域的科学家、学者超过20000人参加。会议提供了一个与地球科学相关的各领域研究交流的平台, 几乎覆盖了地球科学领域的所有研究方向。

新奥尔良简介:新奥尔良(New Orleans)是美国路易斯安那州南部的一座海港城市,以爵士乐和法国殖民地文化闻名。新奥尔良市是路易斯安那州最大的城市,也是美国仅次于纽约的第二大港城,坐落在路易斯安那州的东南部,密西西比河下游入海处,北临庞恰特雷恩湖。新奥尔良12月气候宜人,平均最低气温7℃,平均最高气温18℃,平均降水天数8天。

新奥尔良图片(来源于网络)